Unatoč cijepljenju ili preboljenoj bolesti, korona se ponekad opet vraća

U ovo korona vrijeme svako malo slušamo i čitamo vijesti o smrtnim ishodima ove bolesti kod starijih osoba, često smještenim u Domovima za starije i nemoćne. Je li takva ukupna situacija u  ovakvim ustanovama Like pitali smo direktora Doma za starije i nemoćne Ličko-senjske županije Ivana Bronzovića.

-U našim ustanovama u Udbini i Otočcu nema oboljelih štićenika od  COVID-19. U Gospiću je u izolaciji osam štićenika, dok ih je 27 ozdravilo. Unatoč cijepljenju ili preboljenoj bolesti 14 štićenika su ipak oboljeli od korone. Iz ove skupine je važno za istaknuti kako su neki štićenici po drugi puta u nekoliko mjeseci  oboljeli od korone, ali bez bilo kakvih zamjetnih simptoma ili pojava uobičajenih za pozitivne pacijente od COVID-19, rekao nam je direktor Ivan Bronzović.

Nastavak ispod oglasa

Dobili smo i podatak po kojem je nakon potresa na Banovini Dom za starije i nemoćne u Gospiću prihvatio 54 štićenika koji su do tada boravili u ovakvoj ustanovi u Petrinji. U Gospiću su se brzo privikli na bolje uvjete smještaja i prehrane pa je  njih 24 ubrzo po dolasku potpisalo ugovore i dalje žele ostati živjeti u Domu za starije i nemoćne u Gospiću. 

L.O.