Upozorenje DHMZ-a: Stiže novi snijeg, bit će ga i u nizinama!

0

Hrvatska se priprema za novu kišno-snježnu epizodu, uz napomenu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) o premještanju ciklone preko naših krajeva u nadolazećim danima. Za utorak je prognozirano umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s povremenom kišom, koja će na Jadranu biti lokalno obilnija i praćena grmljavinom. Prema večeri, očekuje se snijeg.

U gorskim područjima Hrvatske moguća je susnježica i snijeg, a navečer i u noći na srijedu očekuje se snijeg i u nizinama. Meteorolog Nove TV Darijo Brzoja naglasio je da je teško predvidjeti točne lokacije gdje će pasti snijeg u nizinama, ali se očekuje da će to biti više sjeverni kopneni krajevi, posebno kad zapuše sjeverac i zahladi. Temperatura će se tijekom dana kretati između 2 i 5 stupnjeva.

Posebno upozorenje izdano je za večernje sate zbog mogućnosti oborine koja se smrzava na tlu, što zahtijeva oprez od vozača. Dok će se u najistočnijim krajevima zadržati uglavnom suho vrijeme s sunčanim razdobljima, DHMZ je izdao žuto upozorenje za veći dio Hrvatske, signalizirajući potencijalno opasno vrijeme. Jedino krajnji istok zemlje ostaje u zelenom području upozorenja.

L.O.