Uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Lički Osik izvan funkcije zbog modernizacije

0

Prema informacijama HŽ Infrastrukture, zbog završnih radova na instalaciji elektroničkog signalno-sigurnosnog uređaja u kolodvoru Gospić, uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Lički Osik (državna cesta 25) na Kulskoj cesti bit će izvan funkcije od utorka, 21. svibnja 2024. u 8 sati do kraja srpnja.

Kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu, do završetka radova i ponovnog puštanja uređaja u rad primjenjivat će se Pravilnik o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometom. Prema pravilniku, strojovođa mora zaustaviti vlak prije prijelaza i nakon što se uvjeri da sudionici cestovnog prometa ne prelaze prijelaz, može nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe prijelaz. Nakon toga, vlak može nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom. Strojovođa je također obavezan u više navrata signalnim znakom »Pazi« upozoriti sudionike u cestovnom prometu na nailazak vlaka, odnosno koristiti sirenu.

HŽ Infrastruktura moli sve sudionike u cestovnom prometu i stanovnike okolnog područja za povećan oprez, strpljenje i razumijevanje tijekom trajanja radova.

L.O.