Uručene diplome senjskim polaznicima informatičkog tečaja

0

U okviru  projekta  Savjetodavni i obrazovni centar „Saznaj nešto novo i korisno“, koji se financira sredstvima Europske unije u okviru programa IPA IV – lokalna partnerstva za zapošljavanje,  upriličeno je  svečano uručenje diploma polaznicima koji su uspješno položili ispite iz informatike. Osim čestitki koje je polaznicima uputila direktorica senjske Razvojne agencije Dorotea Prpić, dipl.nov., polaznicima se je obratio i zamjenik senjskog gradonačelnika Miroslav Prpić, dr.med. „Čestitam Vam na uspjehu i upornosti jer ste ovim obrazovanjem stekli nova znanja koja će biti upisana u Vašu radnu knjižicu. Čestitam i predavačima iz tvrtke IVORA koji su uspješno proveli ovo obrazovanje.“, među ostalim je istaknuo Prpić.

Polaznici obrazovanja odslušali su svih sedam modula ECDL programa informatike s međunarodno priznatim certifikatom u trajanju  od 100 sati, a uvjet za dobivanje uvjerenja bio je uspješno položen ispit.

Opći cilj projekta je smanjiti nezaposlenost kroz stjecanje veće motiviranosti, znanja, vještina i informiranosti.

Nedavno je ispit u okviru istog projekta položilo i dvadeset polaznika obrazovanja za uzgoj i preradu ljekovitog bilja, a početkom listopada počet će i posljednji ciklus obrazovanja i to za voditelja seoskog turizma.

Projekt Savjetodavni i obrazovni centar „Saznaj nešto novo i korisno“, koji je Razvojna agencija Senj pripremila za natječaj europskih fondova,  EU  sufinancira sa 70 tisuća eura, a udio grada Senja u projektu sastoji se u vidu  angažmana zaposlenika Razvojne agencije u  njegovu provođenju.

A.P.