Uspješno provedena druga po redu akcija masovnog cijepljenja u Gospiću

U Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću danas je Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije organizirao još jednu akciju masovnog cijepljenja građana protiv COVID-19. Ravnateljica županijskog ZZJZ dr. Ružica Čanić definirala nam je osnovne značajke današnje akcije.

-Tijekom dana ćemo u Gospiću utrošiti do 280 doza cjepiva, što je svakako značajno u odnosu na simboličnih 90 doza koje smo dobili na početku akcije cijepljenja. Ova je dvorana idealna za ovu namjenu, uz poseban ulaz i izlaz, dok pacijenti nakon cijepljenja sjednu oko 15 minuta da bi se odmah utvrdilo da nemaju neke nepoželjne reakcije. Najviše smo koristili cjepivo Pfizer, a cijepili smo danas djelatnike MUP i pravosudnu policiju. Ovdje su danas dva epidemiološka tima i tim školske medicine. Na ovaj način smo izbjegli gužve koje imamo u zgradi ZZJZ. Osim toga, poštuje se distanca. Do sada smo cijepili oko 13 500 građana. Od toga nešto preko 9 000 je bila prva doza, a ostalo je druga. Ja sam prezadovoljna tijekom cijepljenja jer smo od samih početaka organizirali mobilne timove. U našoj županiji imamo pet Domova zdravlja, 32 cjepitelja, ZZJZ ima svoja tri tima, OB Gospić jedan tim i jedan tim Zavod za hitnu medicinu, rekla je dr. Čanić.

Nastavak ispod oglasa

Epidemiolog ZZJZ dr. Ivan Stanić dodatno je pojasnio tijek i detalje ove važne akcije.

-Ovo je naša druga po redu akcija masovnog cijepljenja kojom su obuhvaćeni djelatnici MUP-a, Pravosudne policije i nekolicina građana koji su bili na listi čekanja u ZZJZ. Sve ljude smo naručili u vremenskim razmacima tako da gotovo niti nema čekanja. Narednog tjedna ćemo procijepiti građane u dva naše najjača turističke odredišta, Novalji i Plitvičkim jezerima. Ovakav tempo ćemo vjerojatno zadržati kroz naredni mjesec dana, naglasio je epidemiolog dr. Ivan Stanić.

L. O.