Uspon na Zavižan privlači brojne bicikliste: Na jubilarnom 20. izdanju očekuje se 280 natjecatelja

Dolaskom proljeća i lijepog vremena, Velebit mijenja svoje vizure. Snijeg i hladnoća ustupili su mjesto turistima i biciklistima, posebice na putu do Zavižana. Čak i za vrijeme povremenih kiša, biciklisti strasno održavaju kondiciju na ovim stazama, spremajući se za jubilarni, 20. Uspon na Zavižan.

Predsjednik BBK Senj Dario Štokić potvrdio nam je kako su prijave za ovaj događaj u punom jeku.

Nastavak ispod oglasa

“Ostalo je još 18 dana do Uspona na Zavižan koji je zakazan za 24. lipnja. Kao i svake godine, planirane su dvije staze: jedna duža, od Senjske rive do Zavižana, duga 38 km, i kraća od Krasna do Zavižana, koja iznosi 20 km. Prijave za ovo natjecanje traju do 18. lipnja, a mogu se podnijeti i na dan utrke, pa se očekuje oko 280 natjecatelja, kao i prošle godine” rekao je Štokić.

Uspon na Zavižan, koji svake godine ima međunarodni karakter, iznimno je važna manifestacija na turističkom kalendaru događaja grada Senja. Uoči ove prestižne utrke, biciklisti sve češće posjećuju staze, ne obazirući se na loše vremenske uvjete. Najmanje ih ometaju stalni usponi na stazama duljine 38 i 20 kilometara, koje će, bez sumnje, testirati njihovu izdržljivost i vještine u skorašnjem izazovu.

L.O.