Utorak u PU ličko-senjskoj: 12 kaznenih djela

0

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 12 kaznenih djela, pet prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Kriminalitet
Šest kaznenih djela evidentirano je na području Novalje (zlouporaba opojnih droga), po dva kaznena djela na području Senja (prijetnja i zlouporaba opojnih droga) i Otočca (teška krađa i krađa), te po jedno kazneno djelo na području Gospića (teška krađa) i Korenice (teška krađa). Kaznena djela zlouporabe opojnih droga počinjena su posjedovanjem 1,9 g opojne droge hašiš 7,3 g opojne droge amfetamina tzv. „speed“ i 2,5 g opojne droge marihuana, koja je oduzeta od dva strana i pet hrvatskih državljana, protiv kojih se podnose kaznene i prekršajne prijave.
Od teških krađa izdvajamo:
  • počinjenu na području Otočca, gdje je nepoznati počinitelj ili više njih provalio u tri podrumske prostore zgrade u ulici Bartola Kašića u Otočcu, te iz jedne otuđio bicikl;
  • počinjenu na području Korenice, gdje je nepoznati počinitelj ili više njih provalio u skladišni prostor NP Plitvička Jezera iz kojeg je otuđio motornu kosilicu za travu tzv. trimer.
Protiv nepoznatih počinitelja podnose se kaznene prijave.
Promet
Jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila se na području Karlobaga, u kojoj je jedna osoba zadobila teške, dok su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Četiri prometne nesreće s materijalnom štetom, dogodile su se na području  Otočca (2) i Karlobaga (2).

Javni red i mir
Narušavanje javnog reda i mira evidentirano je na području Senja, a počinjeno je svađom i vikom. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Oglas