Utrka na Baškim Oštarijama pruža nezaboravne vizure i radost druženja

0

Ako Plitvički maraton zaslužuje epitet „najtežeg i najljepšeg maratona na svijetu“, onda utrka BOŠT po svojim sadržajima i vizurama krajobraza što se prostiru pred natjecateljima zaslužuje još više! Kako je najavio Atletski klub „Velebit“ iz Gospića, u subotu, 10. lipnja 2023. godine u organizaciji Atletskog kluba Velebit, Parka Prirode Velebit i pod pokroviteljstvom Općine Karlobag održava se 3. Baške Oštarije Trail ili skraćeno BOŠT 2023.

Za dinamiku priprema ove utrke pitali smo predsjednika AK „Velebit“ Marka Pražića.
-Do danas smo prešli broj od 40 prijava natjecatelja. Podsjećam kako će natjecatelji koji izvrše uplatu startnine do 27. svibnja dobiti startni paket. Nakon toga roka gube pravo na paket. Kotizacija za ove utrke iznosi 20 i 15 eura. Interes za utrku je velik i zovu nas rekreativci i trkači iz cijele Hrvatske jer se trči iznimna rekreativna utrka s pogledom na Karlobag, Pag i cijeli Velebitski kanal.
Baške Oštarije Trail jedina je utrka koja povezuje najatraktivnije dijelove Srednjeg Velebita, ali i lički dio Velebita s onim primorskim jer se staze trče uz spektakularni pogled. Osim lijepog pogleda, ova utrka može se pohvaliti i nadaleko poznatom ličkom gostoljubivošću, ali i bogatim nagradama. Utrka se sastoji od dvije staze:
-Četiri vrha (11 km – 750 m ↑ 750 m ↓)
-Family time (7 km – 150 m ↑ 150 m ↓)

Family trail nije zahtjevna staza, prilagođena je za obitelji i kućne ljubimce, a organizatori su za obitelji osigurali i povoljniju cijenu ulaznice. Kotizacije za obje staze uključuju medalje, majice, Velebitsko pivo, ličku štrudlu i obrok graha, a pobjednike staze “Četiri vrha” očekuju i vrijedne nagrade u obliku bonova za kupovinu sportske opreme u iznosu od 150, 100 i 50 eura, ističe predsjednik kluba „Velebit“ Marko Pražić.

Prošle utrke na Baškim Oštarijama protekle su uz radost druženja i trčanja u gotovo netaknutoj prirodi i povremeno u spektakularnim vizurama koje su same po sebi dovoljna nagrada natjecateljima.

L. O.