Utrka na pistama bivšeg vojnog aerodroma: Željava postaje staza za polumaratonce

Utrka koju nećete htjeti propustiti održat će se ovog vikenda u Željavi, a organiziraju je AK Maraton 2000, Općina Plitvička Jezera i Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera. Polumaraton s ukupnom duljinom od 21,098 metara postavit će start i cilj točno pored legendarnog aviona Douglas C47 Skytrain Dakota.

Osim polumaratona, program uključuje i FUN Run utrku dužine 3,5 km koja starta u 9 sati, kao i utrku na 10 km koja starta u 9:30 sati. Polumaraton će započeti u 10 sati.

Nastavak ispod oglasa

Utrka se odvija na jedinstvenoj lokaciji, napuštenoj pisti bivšeg vojnog aerodroma Željava, što osigurava iznimno ravan i brz teren za sve sudionike. Okrjepa je organizirana sukladno pravilima cestovnih utrka, a vremena će se mjeriti elektronskim čipovima.

Pehari, medalje i prigodni pokloni nagrađivat će troje prvoplasiranih u apsolutnoj muškoj i ženskoj konkurenciji, dok će svi sudionici dobiti bogat startni paket koji uključuje startni broj s čipom, majicu s logom utrke, vrećicu za tenisice, obrok po završetku utrke i finišersku medalju.

-Željava Air Base Polumaraton u pravom smislu riječi imat će stazu „ravnu ko pista“.
Sam profil galerija izgrađen je prema dimenzijama zrakoplova MiG 21, te su samo najbolji od najboljih stizali na Željavu koja je bila aerodrom dežurnog tipa, s 24-satnim radom.
Ali mi na našu utrku zovemo sve, cijele obitelji da uživaju i druže se 10. rujna 2023. (nedjelja) bez obzira koliko su trkački spremni, poručuju organizatori.

Do sada je 300 natjecatelja potvrdilo svoje sudjelovanje, a tijekom dva dana manifestacije, 9. i 10. rujna, očekuje se više od 1 000 sudionika na prostoru ove bivše vojne baze. Rezultati će biti objavljeni neposredno po završetku utrke na službenoj web stranici www.utrka.com.

L.O.