Uznapredovale pripreme za 1. Izložbu oldtimera u Otočcu

Valentino Valjak je pasionirani sakupljač oldtimera i voditelj Muzeja „Ferdinand Budicki“. Gotovo ne postoji veća izložba ovih sadržaja, a da Valentino u njoj nije dao svoj obol kroz znanje, iskustvo i  ljubav. Danas smo da zatekli u Otočcu. Kojim dobrom, pitamo.

-Otočac će biti domaćin 1. Izložbe povijesnih vozila(oldtimera) koja će se održati u vremenu od 6. do 8. kolovoza na aerodromu „Krila Gacke“. Moram reći da će nakon toga Otočac naći svoje mjesto na oldtimer-karti jer mu to jamči blizina mora, nacionalni parkovi, rijeka Gacka i općenito jedna predivna sredina. Očekujemo najmanje 100 automobila i motora, možda i više. Ove godine slavimo i 115 godina hrvatskog automobilizma.

Nastavak ispod oglasa

Ovim povodom ćemo u Otočac dovesti i Ford T, što je svakako početak nove ere automobilizma u svijetu. Bit će tu i automobil koji je pronađen u Otočcu. Apotekar Franjo Častek kupio je Oakland True Blue Six 1928. upravo od Ferdinanda Budickog na Zagrebačkom Velesajmu. Taj je automobil potpuno obnovljen i uskoro će se provesti po  Otočcu onim istim ulicama kao i prije gotovo 100 godina. Bit će tu još mnogo oldtimera i očekujemo jednu vrhunsku izložbu za koju sam uvjeren da će postati tradicionalna, rekao na je Valentin.

Nema sumnje da će ova izložba doprinesti ukupnim turističkim sadržajima grada na Gacki i Otočac upisati zlatnim slovima na oldtimer-kartu Europe.

M.S.