Velebit je omiljena turistička destinacija

0

Vrijeme godišnjih  odmora u punom je zamahu. Gužve bilježe sve morske i kopnene turističke destinacije. Budući da svi ne vole „roštiljanje“ na plažama, mnogi su spas od žege i vreve potražili u planinama, pri čemu je NP Sjeverni Velebit gotovo nezaobilazan. Ravnateljica  ove ustanove Mirjana Javor i njezin tim neprestano su u radnom „movingu“, pogotovo u ovo doba godine. Ravnateljici smo postavili  nekoliko pitanja i zaželi odgovore.

-Lani je NP Sjeverni Velebit vidjelo oko 16 tisuća ljudi. To su zaista istinski zaljubljenici prirode kojima je Velebit nezaobilazna destinacija. Ove godine se nadamo blagom porastu broja posjetitelja, što prvenstveno  ovisi o vremenskim prilikama. Što se smještajnih kapaciteta tiče tu nema dileme: oni se neće graditi u granicama nacionalnog parka. Postojeći  se kapaciteti nalaze u mjestu Krasno i šire, i mogli bi se proširivati, ali gradnja u granicama NP Sjeverni Velebit  svakako ne dolazi u obzir, rekla nam je ravnateljica Mirjana Javor.

Cijena ulaznice za odrasle je 45 kuna, s popustima 25. Djeca do 6 godina starosti, planinari, pripadnici HV-a, MUP-a i GSS-a imaju besplatan ulaz o ovo zaštićeno područje.

H.J.