Velika svečanost povodom proslave spomendana Sv. Elizabete na Baškim Oštarijama

1

Baške Oštarije – I ove godine župljani i hodočasnici proslavili su nebeskog suzaštitnika župe Baške Oštarije, sv. Elizabetu. Župna crkva bila je pretijesna za sve hodočasnike, raseljene Oštarce i njihove goste.

Sv. Misu predvodio je don. Srećko Petrov, ekonom Zadarske nadbiskupije i župnik Crnog te veliki zaljubljenik u Velebit i njegove ljepote. Uz don. Srećka misno slavlje su vodili vlč. Nikola Turkalj, vlč. Tomljenović, sin ovih krajeva koji je kršten u župi Baške Oštarije te trajni đakon Zagrebačke nadbiskupije Krunoslav Kičinbači. Na početku prigodne propovijedi don Srećko  je objasnio pojam „žetve“ u kojoj fali žeteoca, te pozvao okupljeno mnoštvo na molitvu Bogu.

Oglas

Riječi dobrodošlice i zahvale izrekao je vlč. Nikola Turkalj, župnik župe Baške Oštarije, koji je u svome govoru, osim čestitanja spomendana župljanima, čestitao i vlč. Tomljenoviću na njegovoj 50-godišnjici svećeništva.

Nakon Mise uslijedilo je polaganje vijenaca na spomenik ubijenih Brinjaka i Oštaraca iz drugog svijetskog rata.  Uz bend Narodni dar iz Otočca, narodno veselje se odvijalo na prostoru iza župne crkve.

H.J.