Vikend na cestama ličko-senjske županije: 14 prometnih nesreća i brojni prekršaji

0

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je četrnaest prometnih nesreća. Dvije od njih rezultirale su lakšim ozlijedama, dok su ostale nesreće izazvale samo materijalnu štetu.

Nesreće s lakše ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Korenice i Senja. Ostale prometne nesreće, koje su rezultirale materijalnom štetom, dogodile su se na području Gospića gdje je zabilježeno pet nesreća, Otočca s jednom nesrećom, Novalje s dvije, Korenice s tri i Karlobaga s jednom nesrećom.

Oglas

U sklopu održavanja povoljnog stanja sigurnosti na cestama, tijekom vikenda provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na sankcioniranje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Utvrđena su ukupno 34 prekršaja prekoračenja brzine, 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole izmjerena je u nedjelju, 17. rujna, na autocesti A-1, odmorište Janjče, u smjeru juga. Vozačica starosti 43 godine imala je čak 1,86 g/kg alkohola u krvi.

Policija nastavlja s preventivno-represivnim akcijama i apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise kako bi se izbjegle nesreće i sačuvali ljudski životi.

L.O.