Vikend na cestama županije: 14 prometnih nesreća, pet teško ozlijeđenih

0

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske zabilježeno je čak 14 prometnih nesreća. Tragična statistika pokazuje da je pet osoba teško ozlijeđeno, dok je devet prometnih nesreća rezultiralo samo materijalnom štetom.

Detaljnije gledano, teške ozljede zadobili su sudionici pet prometnih nesreća koje su se dogodile na području Senja (tri nesreće), Gospića (jedna nesreća) i Karlobaga (jedna nesreća). Prometne nesreće koje su rezultirale samo materijalnom štetom, dogodile su se na području Gospića (četiri nesreće), Senja (jedna nesreća), Karlobaga (dvije nesreće) i Otočca (dvije nesreće).

Oglas

Osim toga, tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, kao i sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom razdoblju utvrđeno je ukupno 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 54 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jedan od najozbiljnijih prekršaja evidentiran je 28. svibnja u Švici, gdje je kod 44-godišnjaka izmjerena iznimno visoka koncentracija alkohola u krvi (2,82 g/kg), što predstavlja ozbiljnu prijetnju sigurnosti prometa.

Policija apelira na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, kako bi se izbjegle nesreće i očuvala sigurnost svih sudionika u prometu.

L.O.