Vikend u PU ličko-senjskoj: 23 kaznena djela i 27 prometnih nesreća

0
Tijekom proteklog vikenda od 30. srpnja do 01. kolovoza, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su 23 kaznena djela, 27 prometnih nesreća, šest narušavanja javnog reda i mira, dva nasilja u obitelji i jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.
Kriminalitet
Osamnaest kaznenih djela evidentirano je na području Novalje (14 zlouporaba opojnih droga, dvije teške krađe, jedna krađa i jedna povreda prava na rad i drugih prava iz rada), četiri kaznena djela na području Gospića (tri teške krađe i jedna zlouporaba opojnih), jedno kazneno djelo na području Korenice (teška krađa).
Kaznena djela zlouporabe opojnih droga počinjena su posjedovanjem opojnih droga, a počinilo ih je pet stranih državljana i 10 hrvatskih državljana, od kojih je privremeno oduzeto 3,0 g opojne droge kokain, 5,6 g opojne droge amfetamina tzv. „speed“ i 8,4 g opojne droge marihuana. Protiv njih se podnose prekršajne i kaznene prijave.
Promet
Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom dogodila se na području Gospića. Četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Novalje (2), Gospića (1) i Senja(1). U njima je jedna osoba zadobile teške, dok su četiri osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Ostalih 22 su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (6), Senja (5), Novalje (4), Korenice (3), Otočac (3), Karlobag (1).

Javni red i mir
Dva narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Karlobaga, te po jedno na području Senja, Novalje, Otočca i Korenice. Tri narušavanja počinjena su  tučnjavom (dva u Karlobagu i jedno u Senju), a ostala tri vikom (Novalja, Otočac i Korenica). Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Nasilje u obitelji
Nasilja u obitelji evidentirana su na području Otočca. U jednom slučaju počinitelji su uhićeni i uz optužni prijedlog biti će privedeni nadležnom prekršajnom sudu, dok se u drugom slučaju optužni prijedlog podnosi redovnim putem jer je počinitelj zbrinut u na liječenje.

Oglas
Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava
Zaprimljena je jedna dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava na području Otočca.
MUP