Vikend u PU ličko-senjskoj

0

Tijekom proteklog vikenda od 25. do 28. ožujka, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je sedam kaznenih djela, šest narušavanja javnog reda i mira,  pet nasilničkih ponašanja u obitelji, te 21 požar.

Kriminalitet

Četiri kaznena djela (teška tjelesna ozljeda, teška krađa i dvije krađe) evidentirana su na području Gospića, dva kaznena djela (teška krađa) na području Donjeg Lapca i jedno na području Korenice (krađa).

Javni red i mir

Tri narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Korenice, te po jedno na području Gospića, Otočca i Senja. Dva narušavanja počinjena su tučnjavom (u Gospiću i Korenici), tri svađom i vikom (Otočac i Korenica, te jedno držanjem životinja bez nadzora (Senj). Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim  prekršajnim sudovima.

Nasilničko ponašanje u obitelji

Tri nasilnička ponašanja evidentirana su na području Otočca, te po jedno U Donjem Lapcu i Novalji. Počinitelji su uhićeni, te su uz optužne prijedloge privedeni nadležnim prekršajnim sudovima.

Požari

Evidentiran je 21 požar bez štete, od kojih na području Donjeg Lapca (9), Gospića (5),  Korenice (4), Otočca (2) i Senja (1).

MUP