Vikend u PU ličko-senjskoj

0

Tijekom proteklog produženog vikenda od 22. do 25. travnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, devet prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira, osam požara i jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Kazneno djelo zlouporabe opojnih droga evidentirano je na području Senja, kada su tijekom redovne kontrole u prometu policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske kod 25-godišnjakinje iz Rijeke koja je zatečena u osobnom vozilu marke „VW Polo“, riječkih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 33-godišnjak iz Rijeke pronašli 8 tableta Heptanona i 2,2 grama opojne droge marihuana. Opojna droga i tablete su privremeno oduzete, a protiv 25-godišnjakinje biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila se na području Korenice. U njoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Otočca (3), Gospića (2), Novalje  (2) i  Korenice (1).

Javni red i mir

Dva narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Korenice, te po jedno na području Otočca i Senja. Jedno narušavanje je počinjeno tučnjavom (na području Senja), jedno drskim ponašanjem (na području Korenice), te dva svađom i vikom (Otočac i Korenica). Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim  prekršajnim sudovima.

Požari

Evidentirano je osam požara, i to na području Korenice (4), Gospića (3) i Otočca (1). Većina požara (7) odnosi se na spaljivanje korova i u njima nije pričinjena materijalna šteta, dok je u jednom požaru koji je evidentiran na području Homoljca, Općina Plitvička Jezera, prilikom spaljivanja korova požar zahvatio 60-ak stabala smreke, pričinivši pri tom materijalnu štetu koja se cijeni na oko 10 tisuća kuna.

Pronalazak minsko-eksplozivnih  sredstava

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava evidentiran je u mjestu Sveti Rok, Općina Lovinac.

MUP