Vikend u PU ličko-senjskoj

0

Tijekom proteklog vikenda od 6. do 8. svibnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest kaznenih djela, devet prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira, jedno nasilničko ponašanje u obitelji, te dva požara.

Kriminalitet

Oglas

Tri kaznena djela (teška krađa, sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i napad na službenu osobu) evidentirana su na području Gospića, dva kaznena djela (pokušaj ubojstva i izazivanje prometne nesreće) na području Otočca, te jedno na području Korenice ( teška krađa).

Promet

Tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dogodila se na području Otočca. U njima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a dvije lake tjelesne ozljede. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Gospića (3), Korenice (1), Senja (1) i Novalje (1).

Javni red i mir

Sva narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Gospića. Dva narušavanja počinjena su svađom i vikom, a jedno drskim ponašanjem. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

Nasilničko ponašanje u obitelji

Nasilničko ponašanje evidentirano je na području Gospića. Počinitelj je uhićen, te uz optužni prijedlog priveden nadležnom prekršajnom sudu.

Pronalazak minsko-eksplozivnih  sredstava

Evidentiran je jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava u mjestu Bilaj, Grad Gospić.

Požari

Evidentirana su dva požara, od kojih jedan na području Gornjih Vrhovina, a drugi na području Ličkog Osika.

MUP