Vikend u PU ličko-senjskoj: Pijanstva i prometne nesreće. Provala u Otočcu, kod Perušića ukradene sadnice šljiva

0
Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (22. – 25. ažujka 2019. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, četiri prometne nesreće i tri narušavanja javnog reda i mira.

Noću 23./24. ožujka 2019. godine u Otočcu, nepoznati počinitelj provalio je u  prostorije poduzeća sa sjedištem u Otočcu, iz kojih je otuđio novac, hidraulične pumpe i za sada neutvrđenu količinu raznog sitnog inventara, nakon čega je s osobnog automobila otuđio dvije registarske pločice.

Noću 23./24. ožujka 2019. godine u Prvan Selu, nepoznati počinitelj je s njive otuđio 50 sadnica šljive, u vlasništvu 60-godišnjaka iz Perušića.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice, Otočca i Senja.

U petak su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti A-1 na odmorištu Lički Osik, u smjeru sjevera, proveli pojačani nadzor prometa, a sve s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđena su 22 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega četiri prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 82 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je noćas na autocesti A-1, kod čvora Gornja Ploča, (1.64 g/kg) kod 41-godišnjeg hrvatskog državljana. On je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a s obzirom da je isti recidivist u počinjenju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, biti će uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud.

L.O./PULS