Poginulo 8 osoba, više od 40 ozlijeđenih: Među žrtvama je i sedmogodišnje dijete!

0
FOTO: TVLoki
FOTO: TVLoki

GOSPIĆ – Broj poginulih u prevrtanju autobusa koje se dogodilo jutros oko četiri sata ujutro na autocesti Zagreb-Split kod tunela Krpani porastao je na 8. Među žrtvama je i sedmogodišnje dijete. Osam je osoba teško ozlijeđeno.

Prema prvim dostupnim informacijama, autobus pun čeških turista probio je središnju ogradu na autocesti, prešao u suprotni trak te se prevrnuo na bok.

Ozlijeđene osobe su nakon stradavanja zbrinute u Općoj bolnici Gospić, a tri osobe s najtežim ozlijedama prebačene su helikopterom u  zagrebački Klinički centar Dubrava.

Iz DUZS-a su za portal Lika Online potvrdili da se na mjestu nesreće nalazile ekipe hitne medicinske pomoći iz Gospića, Zadra i Ogulina te helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji je prevezao tri teže ozlijeđene osobe u zagrebačku kliničku bolnicu Dubrava.

Uzrok prevrtanja autobusa i druge okolnosti trebali bi biti utvrđeni očevidom koji vodi zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Zdravko Car.  Prema neslužbenim informacijama, nesreći je kumovao umor vozača, koji je stravičan sudar preživio.

8 kilometara duga kolona na A1

Zbog nesreće na 212. km autoceste A1 prekinut je promet između čvora Gornja Ploča i čvora Maslenica, u oba smjera, a kolona na izlazu Gornja Ploča duga je oko 8 km. Obilazak za sva vozila je čvor Gornja Ploča-Udbina-Gračac-Zaton Obrovački-čvor Maslenica i obrnuto gdje se zbog vrlo gustog prometa vozi u koloni s čestim zastojima, izvijestio je HAK.


LO