Vizionarska misija pretočena u modernu Hrvatsku

Prošlo je 27 godina od dana kada je u Otočcu osnovana  Hrvatska demokratska zajednica. U čast ove vrijedne obljetnice okupili su se večeras u stranačkim prostorijama utemeljite stranke koje je primio i podravio predsjednik GO HDZ-a grada Otočca dr. sc. Branislav Šutić. Nakon zajedničkog fotografiranja  i čestitki, mnoštvo okupljenih članova stranke uputili su se na grob dr. Dražena Bobinca, prvog predsjednika HDZ-a i utemeljitelja stranke  u Lici. Unatoč vrlo hladnom vremenu na Gradskom groblju u Otočcu okupilo se više od stotinu članova koji su pakjenjem svijeća željeli odati počast dr. Bobincu. Na komemoraciji otočkim HDZ-ovcima pridružio se  i župan Milan Kolić, jedan od utemeljitelja HDZ-a za tadašnju općinu Gospić. Zahvalu dr. Bobincu, kao i svim utemeljiteljima stranke najprije je izrekao Branislav Šutić.

-Unatoč hladnoći večeras smo se okupili u velikom broju. To je dokaz da štujemo djelo Dražena Bobinca, čovjeka koji je imao hrabrosti da se odazove na poziv dr. Franje Tuđmana i u Otočcu osnuje HDZ. Njegovo djelo inspiracija je mladima koji nam se priključuju u sve većem broju tako da GO HDZ-a u Otočcu čini spoj mladosti i  iskustva, poleta mladih i  mudrosti utemeljitelja. Obilježavajući ovaj važan datum na simboličan način započinjemo i predizbornu kampanju za nadolazeće lokalne izbore, rekao je na grobu dr. Dražena Bobinca predsjednik otočkog HDZ-a dr. Branislav Šutić.

Nastavak ispod oglasa

Župan Milan Kolić također je istaknuo važnost političkog čina od prije 27 godina.

-Dr. Bobinac prepoznao je vizionarsku misiju našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Mnoge su generacije Hrvata kroz povijest mogle samo sanjati neovisnu i slobodnu Hrvatsku. Zahvaljujući našem prvom predsjedniku, zahvaljujući hrvatskim braniteljima, mi danas uživamo u stečevinama tih ideja, tih napora i stoljetne borbe. Pri tome se posebno zahvaljujem našim poginulim prijateljima, njihovoj žrtvi  koju nemamo pravo zaboraviti, rekao je između ostaloga župan Milan Kolić.

Sudionici obilježavanja 27. obljetnice osnutka HDZ-a na ovim prostorima  potom su se okupili u caffe-baru „Dine“ u Čovićima, na istome mjestu gdje je su se  u ono vrijeme okupili utemeljiutelji stranke.

M.S.