Vrijeme danas: Padat će snijeg, na Jadranu jaka bura

U ponedjeljak će na istoku unutrašnjosti biti oblačno, uz snijeg te stvaranje novog snježnog pokrivača. Vjetar će biti uglavnom slab sjeverni, a temperatura zraka uglavnom između -2 i 1 °C.

Hladno i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će na sjeverozapadu oborine postupno prestati, a povremeno bi se moglo pojaviti i nebesko plavetnilo. Nasuprot tomu, povremenog će snijega biti veći dio dana na području Banovine, gdje može nastati novi snježni pokrivač, uglavnom do 5 cm, javlja HRT.

Nastavak ispod oglasa

U gorju će se također, uz povremeni snijeg, postojeći pokrivač još podebljati, dok će na sjevernom Jadranu, uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme, oborine uglavnom izostati – bit će ih ponajprije u Velebitskom kanalu, uz kišu povremeno i snijega ili susnježice. Jaka, podno Velebita i olujna bura prema kraju dana će slabjeti.

U Dalmaciji umjereno i pretežno oblačno, samo mjestimice uz malo kiše, češće ujutro. Uz buru umjerenu i jaku, ujutro ponegdje na udare i olujnu, more će biti umjereno valovito i valovito.

Razmjerno hladno će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će temperatura zraka, s jutarnjih 3 do 7 °C, uz rijetka sunčana razdoblja porasti na samo 7 do 11 °C, pri čemu će puhati umjerena, ujutro i jaka bura. Mjestimične kiše, još moguće izraženije, bit će uglavnom ujutro.”

Sljedećih dana većinom suho, barem djelomice sunčano, ali hladno

“Idućih će dana na Jadranu prevladavati suho vrijeme, te barem djelomice sunčano. U utorak i srijedu bura i sjeverni vjetar bit će umjereni i umjereno jaki, a u četvrtak će okrenuti na južni i jugozapadni vjetar. Bit će i dalje razmjerno hladno.

Na kopnu će sa smanjenjem naoblake od utorka noći i jutra biti sve hladniji pa će već od srijede u mnogim mjestima najniža temperatura biti i ispod -5 °C. Iako tu i tamo može pasti poneka pahulja, ponajprije u gorju, nove su oborine vjerojatne tek u četvrtak.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

L.O./HRT