Vrijeme danas: Povremeno kiša, na kopnu svježije

0

Mjestimični tragovi kiše zabilježeni u prvom dijelu srijede uglavnom oko Rijeke i u Gorskome kotaru te jačanje juga i jugozapadnjaka, koji je čak i ponegdje na kopnu imao olujne udare, primjerice u Varaždinu – uvod su u promjenljiviji, oblačniji i kišovitiji četvrtak, u većini unutrašnjosti i danju svježiji od srijede, javlja HRT.

Nakon jutra toplijeg nego u srijedu južina će prestati, a navečer će zapuhati gdjegod jaka bura, osobito podno Velebita. Prije nje će biti i pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu, gdje su moguće i pijavice, barem prema procjenama dr. sc. Tanje Renko.

Već od petka ponovno sunčanije i danju toplije, uz najvišu temperaturu zraka većinom višu od 20 °C. No, do nedjelje će jutra ponovno biti svježija, na kopnu i maglovitija. Stoga će mnogima u unutrašnjosti dobro doći slojevita odjeća – jakne ujutro i navečer, a kratki rukavi sredinom dana i poslijepodne, pogotovo ako će se boraviti na (o)sunčanim stranama. I to ne samo za vikend, nego još češće i više početkom novoga tjedna.

A i u četvrtak navečer će mnogima biti toplo, ne samo na Poljudu, nego i uz Drugi program Hrvatskoga radija – i to vjerojatno manje zbog temperature, a više zbog “užarene atmosfere”. Vrijeme u Splitu i okolici tijekom petka mnogima neće biti idealno, ali će vrlo vjerojatno navečer biti povoljnije nego u noći i prijepodne. Raspoloženje bi se trebalo poboljšavati zbog prestanka južine, a za očekivati je – i zbog dobre igre na poljudskoj “ljepotici”, na kojoj će – nadajmo se – moguću povremenu kišu iz oblaka zamijeniti kiša golova u mađarskoj mreži. A bit će dovoljna i samo poneka “kap”, pod uvjetom da ih kod nas bude manje ili ostane “suho”… Ali naravno, samo da ne ostanemo na bodovnoj “suši”…

L.O./HRT