VRIJEME DANAS Sunčanije i toplije, ali i bura s olujnim udarima

0

Vrijeme danas će biti sunčanije i danju toplije, ali će i dalje puhati jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima pa valja računati na probleme u prometu. Postupna stabilizacija vremena bit će posljedica sve naglašenijeg utjecaja prostrane anticiklone na čijoj će prednjoj strani još pritjecati hladiji zrak, javlja HRT.

Stoga u Slavoniji Branji u noći još može biti slabe kiše, zatim prijepodne oblačno i uglavnom suho, a poslijepodne se očekuju sunčana razdoblja. Poslijepodnevna temperatura između 10 i 12 stupnjeva.

Djelomice sunčano, prema večeri uz sve manje oblaka bit će u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni. Najniža temperatura između 0 i 4, a dnevna od 9 do 11.

U noći i ujutro još malo snijega može pasti u gorju. Zatim će se naoblaka raskinuti pa će poslijepodne biti djelomice sunčano.

Na Jadranu pretežno sunčano, ali i vjetrovito, uz jaku, na udare olujnu, podno Velebita i orkansku buru, pa će i more biti valovito, prema otvorenome moguće i jače valovito. Najniža temperatura između -3 i 0, na Jadranu od 5 do 8, a dnevna u gorju od 4 do 7, na moru između 10 i 13 stupnjeva.

Umjerena i jaka, na udare i olujna bura puhat će i na srednjem Jadranu. Pritom će biti djelomice sunčano, a još ujutro ponegdje može pasti malo kiše. Poslijepodnevna temperatura između 11 i 15 stupnjeva.

Na južnom Jadranu ujutro još uz dosta oblaka može biti mjestimične kiše. Zatim sunčanije, osobito poslijepodne, uz umjerenu i jaku buru i temperaturu oko 15 stupnjeva.

Od četvrtka većinom sunčano uz slab vjetar i postupan porast temperature zraka. Ipak, jutra će biti razmjerno hladna pa osobito u četvrtak i petak valja računati na mraz. Na Jadranu u nastavku tjedna također većinom sunčano i toplije. Još će u četvrtak puhati umjerena, u početku i jaka bura, koja će do kraja dana oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Danas će nakon razmjerno svježeg jutra, osobito na zapadu, biti sunčanije i toplije. Ipak, treba računati na jaku buru s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima – i to drugu, marčanu. A druga polovina tjedna ponovno donosi proljetni ugođaj i iznadprosječnu toplinu, ali i mogućnost jutarnjeg mraza.

L.O.