Vrijeme danas: toplije, ali i dalje nestabilno, promjenljivo

0

U srijedu u Slavoniji, Baranji i Srijemu još treba računati na poneki pljusak i mogućnost grmljavine, uglavnom sredinom dana i poslijepodne.  No, u većini će predjela biti i sunčanih razdoblja, a bit će i malo toplije nego u utorak, uz uglavnom slab zapadni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 12 do 14 °C, a dnevna od 22 do 24 °C, javlja HRT.

U središnjoj Hrvatskoj sunčanog će vremena biti više nego u utorak, ali će poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka ponegdje biti kiše ili pljuskova, uz mogućnost grmljavine. Vjetar će postupno oslabjeti, a temperatura malo porasti pa će ujutro biti od 11 do 13 °C, danju od 21 do 23 °C.

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku bit će i u gorju i na sjevernom Jadranu. Kiša ili poneki pljusak vjerojatniji su u Istri, na riječkom području te u Gorskome kotaru, ali će posvuda biti i sunčanog vremena, najviše na otocima. Jutarnja temperatura u gorju od 9 do 11 °C, na moru od 13 do 15 °C, a dnevna većinom od 16 do 19 °C.

U Dalmaciji će uz obalu prevladavati sunčano, a bit će i malo toplije nego u utorak. U unutrašnjosti će još ponegdje biti umjerenog razvoja oblaka pa može pasti i poneki pljusak. Vjetar će biti većinom slab južni i jugo, more malo valovito, a vidljivost dobra.

Podjednako i na jugu Hrvatske, uz više sunčanog vremena i višu temperaturu nego u utorak, te većinom slab vjetar. Jutarnja temperatura bit će od 11 °C u unutrašnjosti do 16 °C na moru, a dnevna oko 20 ili 21 °C.”

I dalje promjenljivo, ali u petak i subotu ipak stabilnije i sunčanije

“U nastavku ovog tjedna i početkom sljedećega na kopnu će najviše sunčanog vremena biti u petak i subotu. Ostali dani bit će promjenljivi uz mjestimičnu kišu ili poneki pljusak, ali će posvuda biti postupno sve toplije.

Na Jadranu je kratkotrajna kiša u četvrtak moguća samo ponegdje na sjevernom dijelu. Drugdje djelomice, a u petak u subotu i posvuda pretežno sunčano. U nedjelju će oblaka ponovno biti više što će najaviti nestabilnije vrijeme početkom sljedećeg tjedna. Temperatura zraka prema vikendu će malo porasti pa bi se konačno mogla uskladiti s prosječnima za ovaj dio svibnja.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.

L.O.