Vrijeme za produženi vikend: Sunčano na Jadranu, mjestimični pljuskovi u unutrašnjosti

0

Danas će na Jadranu prevladavati sunčano vrijeme, dok će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano, s mogućim pljuskovima poslijepodne na zapadu. Vjetar će puhati slab do umjeren, jugoistočni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 17 i 22 °C.

U Istočnoj Hrvatskoj očekuje se djelomice sunčano vrijeme uz većinom slab vjetar, a najviša dnevna temperatura zraka bit će između 15 i 18 °C. Središnja Hrvatska također će imati djelomice sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku, s malom mogućnošću za kišu ili pljusak popodne uz granicu sa Slovenijom. Vjetar će biti uglavnom slab, a najviša dnevna temperatura između 16 i 18 °C.

U Gorskom kotaru i Lici, djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, s mogućim kratkotrajnim kišama ili pljuskovima uglavnom popodne. Vjetar većinom slab, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 14 do 18 °C.

U Istri će biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a poslijepodne je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, osobito u unutrašnjosti i na sjeveru Istre. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 17 do 20 °C.

Na Sjevernom Jadranu očekuje se većinom sunčano vrijeme na otocima, uz obalu povremeno umjerena naoblaka, a u Istri prolazno više oblaka s mogućnošću za malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka od 17 do 20 °C.

U Dalmaciji će na obali biti pretežno sunčano, dok će u unutrašnjosti poslijepodne biti umjeren razvoj oblaka. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 21 °C.

Sutra se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, mjestimično malo kiše u unutrašnjosti, te poslijepodne i navečer izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 23 °C.

U nedjelju i ponedjeljak očekuje se djelomice sunčano, ali nestabilno vrijeme. Povremeno može pasti malo kiše, uglavnom u obliku poslijepodnevnih pljuskova. U ponedjeljak su pljuskovi mogući i na moru. Vjetar će biti slab do umjeren, jugoistočni i južni, a na sjevernom Jadranu okrenut će se na buru. U unutrašnjosti će prolazno zapuhati sjeveroistočnjak. U ponedjeljak se očekuje umjereno jugo.

Temperatura zraka na moru neće se značajno mijenjati, dok će u unutrašnjosti dnevne vrijednosti biti u blagom padu.

L.O.