Vrlo uspješna vježba svih službi za žurna djelovanja

Za jedinstveni broj 112 već znaju i mala djeca. Poziv  na ovaj broj već je spaio mnoge živote i imovinu. Povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 (11. veljače), PUZS Gospić je u suradnji Općinom Perušić, Hrvatskim šumama, DVD Perušić, Policijskom postajom Gospić i Domom zdravlja Gospić  održao  danas vježbu evakuacije i spašavanja u upravnoj zgradi Šumarije Perušić. Pokazno-terenskom  vježbom civilne zaštite prikazano je angažiranje i koordinacija žurnih službi u  slučaju požara  u Upravnoj zgradi Šumarije Perušić.

Cilj vježbe „Šumarija 2018“ bio je provjera Plana evakuacije i spašavanja u upravnoj zgadi Šumarije Perušić , te radnika određenih za rukovođenje evakuacijom da upoznaju i ovladaju osnovnim znanjem iz područja evakuacije i spašavanja radnika, te da se osposobe za rukovođenje evakuacijom  i spašavanjem u specifičnim okolnostima koje mogu nastati djelovanjem iznenadnog događaja i ugroziti život ili zdravlje osoba na radu. Kako sve ne bi ostalo samo na onima velikima, svemu ovome nazočili su i učenici OŠ Perušić  kako bi spoznali rad žurnih službi u stvarnim okolnostima. Tako je za njih organizirana prezentacija vozila i opreme svih službi na kojoj su učenici ujedno saznali više o tome kako postupiti u hitnim slučajevima i raznim nezgodama (potres, poplava, požar), te su ih predstavnici PUZS Gospić, HGSS Stanice Gospić, DVD Perušić, Policijske postaje Gospić , Doma zdravlja Gospić i Gradskog društva Crvenog križa  Gospić upoznali s  telefonskim brojevima žurnih službi  (112, 192, 193, 194)  i kako se njima pravilno koristiti.

Nastavak ispod oglasa

Kroz vrlo zanimljivu vježbu i  prezentaciju rada svih žurnih službi, a uz brojna postavljena pitanja, učenici su saznali mnoštvo korisnih informacija koje će im zasigurno pomoći ukoliko se i sami nađu u situaciji u kojoj moraju tražiti pomoć žurnih službi, koje su danas pokazale da su spremne i za najteže zadatke koji se pred njih stave. Na navedenoj vježbi nazočili načelnik Policijske uprave ličko senjske Josip Biljan, voditelj županijskog centra 112 Vlado Dasović, županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović, pročelnik Područnog ureda DUZS-a Gopić Joso Živković, stručni suradnik zaštite na radu u Upravi šuma Gospića Ivan Biljan i  izaslanica župana Sanja Vladetić.

L.O.