Vukovarska kolona sjećanja nikad brojnija: Iz Ličko-senjske županije stiglo više od 500 ljudi

0

Ovogodišnja Kolona sjećanja u Vukovaru bila je impresivnija nego ikada prije. Brojka od 150 tisuća ljudi svjedoči o neuništivom duhu hrvatskog naroda i trajnom pijetetu prema gradu heroju – Vukovaru. Posebno zapaženo prisustvo imali su stanovnici Ličko-senjske županije, čija je brojka premašila pet stotina sudionika, uključujući veterane 9. gardijske brigade “Vukovi”, 118. domobranske brigade ZNG-a i 133. brigade HV-a.

Ovaj događaj, koji se svake godine održava u spomen na žrtve grada Vukovara tijekom Domovinskog rata, ove je godine privukao i mnogobrojne mlade ljude iz Ličko-senjske županije. Njihovo sudjelovanje ukazuje na snažnu svijest novih generacija o važnosti sjećanja na prošlost i vrijednosti koje je Domovinski rat donio hrvatskom narodu.

Oglas

Među istaknutim sudionicima kolone sjećanja našli su se i ličko-senjski župan Ernest Petry te general Mirko Norac, ratni zapovjednik 9. motorizirane gardijske brigade “Vukovi”. Njihova prisutnost dodatno je pojačala simboliku ovog događaja, podsjećajući na snagu i jedinstvo koje je tijekom godina izgradilo Hrvatsku kakvu danas poznajemo.

Kolona sjećanja u Vukovaru nije samo godišnji događaj; to je trenutak kada se čitava nacija okuplja kako bi odala počast i zahvalnost onima koji su položili svoje živote za slobodu. Ovogodišnje izdanje kolone sjećanja ostat će zabilježeno kao jedno od najvećih i najemotivnijih okupljanja, simbolizirajući trajnu odanost sjećanju na Vukovar i sve što on predstavlja za hrvatski narod.

L.O.