Za energetsku obnovu preko 8 milijuna kuna – Gospić na proljeće veliko gradilište

Detalj sa potpisivanja Ugovora

Još tri dana preostalo je za prijavu na Javni poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada. Iako je inicijalno bio predviđen do 16. siječnja Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja je zbog velikog interesa odlučilo produžiti rok prijave do 31-og ovog mjeseca.
Od nadležnih službi u Gradu Gospiću doznajemo da je na području grada Gospića za četiri višestambene zgrade pripremljena kompletna dokumentacija za sufinanciranje energetske obnove. Još prošle godine ove su zgrade u prošlogodišnjem natječaju pripremljene uz svu potrebnu dokumentaciju i certifikate, da bi nakon toga ovaj natječaj bio prilagođen zahtjevnim EU procedurama, u čijoj su izradi sudjelovali djelatnici grada Gospića.
Financijska sredstva koja su povučena ovim projektom prelaze 8 milijuna kuna, a završetkom uređenja ovih zgrada bolje uvjete za stanovanje imati će više od 200 vlasnika stanova i 20-ak poslovnih prostora. Važno je za naglasiti da se u lipnju očekuje raspisivanje novog natječaja pa se pozivaju zainteresirani suvlasnici zgrada da se jave u “Komunalac” kako bi se projektna dokumentacija mogla što kvalitetnije pripremiti za zahtjevne uvjete natječajne procedure.

L.O.

Nastavak ispod oglasa