Za pješačku stazu 2 milijuna kuna

Korenica – Još prije tri godine, Općina Plitvička Jezera pokrenula je inicijativu u svezi izgradnje pješačke staze od Korenice, preko Vranovače do Rudanovca. U zahtjevni projekt uključile su se Hrvatske ceste koje su u konačnosti preuzeli nadzor na cjelokupnim izvođenjem radova. Iako samo mjesto ima pješačku stazu, zbog podatka da su tri osobe na istoj poginule, odlučilo se zbog veće sigurnosti pješaka proširiti ju i urediti. Tako se prišlo izvođenju radova na proširenju pješačke staze u dužini od 2 kilometra.  

Nastavak ispod oglasa

Zahtjevni poslovi bili su uvjetovani pripremama projektne dokumentacije, kao i osiguravanje potrebnih financija što je trajalo pune dvije godine. Općina Plitvička jezera osigurala je dio financijskih sredstava, kao vid sufinanciranja Hrvatskim cestama za produljenje pješačke staze, no konačnu financijsku konstrukciju zaokružile su Hrvatske ceste.

Natječaj za radove raspisan je sredinom 2012. godine, nakon čega je slijedilo potpisivanje  Ugovora o izgradnji.

Radovi na izgradnji pješačke staze započeli su u studenom 2012. godine, no zbog zimskih uvijeta prekinuti su, te su ponovno započeli u svibnju ove godine. Kako doznajemo od pročelnice Danijele Gvojić, izgradnjom nogostupa podignut će se razina sigurnosti djece i ostalih pješaka na što je između ostalog upozoreno i od strane PU Ličko senjske, odnosno PP Korenica.

Radovi čija se vrijednost procjenjuje na oko 2 milijuna kuna su u tijeku, a završetak izgradnje očekuje se u kolovozu ove godine.

Dražen Prša