Za uređenje igrališta dječjeg vrtića u Lovincu osigurano dodatnih 24 tisuće eura

0

U Zagrebu je danas u organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade upriličeno svečano uručivanje Ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Tom je prilikom u ime Općine Lovinac općinski načelnik Ivan Miletić od državne tajnice dr. med. Željke Josić preuzeo Ugovor o sufinanciranju projekta obnove igrališta koje će obuhvatiti zamjenu dotrajalih igrala kao i obnovu i uređenje šireg prostora samog igrališta koje koriste djeca iz dječjeg vrtića “Mali medo” iz Lovinca.

Navedenim ugovorom Središnji državni ured za demografiju i mlade obvezao se sufinancirati prijavljeni projekt do najvišeg ukupnog iznosa od 23.760 eura. Ovim sredstvima Središnji državni ured za demografiju i mlade nastavlja podupirati projekte dječjih vrtića diljem Hrvatske te nastojanja da se stvaraju što bolji materijalni uvjeti u dječjim vrtićima i da se u konačnici osiguravaju uvjeti za dostupnost vrtićima svoj djeci u Republici Hrvatskoj.

Shodno navedenom, načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić u ime ravnateljice i odgajateljica dječjeg vrtića “Mali medo” kao i u ime roditelja djece koja pohađaju vrtić u Lovincu zahvaljuje Središnjem državnom uredu i Vladi Republike Hrvatske na odobrenim sredstvima koja će Općini Lovinac značajno pomoći s obzirom na manje proračunske mogućnosti same Općine.

L.O.