Za vikend četiri prometne nesreće i brojni prekršaji u prometu

0

Proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom, koje su se dogodile na području Gospića (3) i Otočca (1).

Osim navedenih nesreća, tijekom vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu te sankcioniranje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

Oglas

U razdoblju od petka do nedjelje, utvrđeno je ukupno 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 22 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Smoljancu kod 51-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,14 g/kg). Najveća izmjerena brzina prilikom kontrole vozača zabilježena je u petak, 17. ožujka, na autocesti A1, na relaciji od čvora Perušić do odmorišta Ličko Lešće, u smjeru sjevera, kod 34-godišnjeg državljanina Crne Gore (217 km/h).

L.O.