Za vikend devet prometnih nesreća i 37 prekršaja

Tijekom proteklog vikenda, Policijska uprava ličko-senjska zabilježila je ukupno devet prometnih nesreća na svom području. Jedna od njih rezultirala je lakšim ozljedama i dogodila se u Senju.

Ostale prometne nesreće, koje su rezultirale samo materijalnom štetom, evidentirane su u Gospiću (2), Korenici (2), Senju (2), Otočcu (1) i Novalji (1).

Nastavak ispod oglasa

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, tijekom vikenda provedena je i preventivno-represivna akcija. Akcija je bila usmjerena na sankcioniranje prekršaja kao što su prekoračenje dopuštene brzine kretanja i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola ili droga.

Tijekom ovog perioda, utvrđena su 22 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, dva prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, devet prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i dodatnih 24 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 24. rujna, u Novalji kod 31-godišnjeg vozača, koji je imao 1,12 g/kg alkohola u krvi.

L.O.