Za vikend šesnaest prometnih nesreća na području Ličko-senjske županije

0

Policijska uprava Ličko-senjska izvijestila je o događajima tijekom proteklog vikenda koji su obilježeni povećanim brojem prometnih nesreća. Ukupno je zabilježeno šesnaest nesreća na tom području, od kojih su dvije rezultirale lakšim ozljedama osoba, dok su ostale nesreće prouzročile materijalnu štetu.

Prva od dvije nesreće s ozlijeđenim osobama dogodila se na području Otočca, dok je druga zabilježena u Gospiću. U oba slučaja, na sreću, ozljede su bile lakše prirode.

S druge strane, ostalih četrnaest nesreća rezultiralo je materijalnom štetom. Najveći broj tih nesreća dogodio se na području Gospića i Otočca, gdje su evidentirane dvije odnosno šest nesreća. Također, zabilježene su i nesreće u Karlobagu, Korenici, Senju i Novalji, pri čemu je svaka od tih lokacija imala po jednu nesreću s materijalnom štetom.

U cilju održavanja sigurnosti u cestovnom prometu, Policijska uprava Ličko-senjska provela je preventivno-represivnu akciju tijekom proteklog vikenda. Fokus akcije bio je sankcioniranje prekršaja kao što su prekoračenje dopuštene brzine kretanja i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i droga.

Ukupno je utvrđeno 12 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, što ukazuje na potrebu veće odgovornosti vozača u prometu. Također, evidentirano je 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, što predstavlja ozbiljan rizik za sve sudionike u prometu. Nadalje, zabilježeno je 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, što ukazuje na nedovoljno poštivanje osnovnih sigurnosnih pravila.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 10. lipnja, u Ličkom Osiku kod 57-godišnjeg hrvatskog državljanina. Izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,72 g/kg, što je znatno iznad dopuštene granice.

Policijska uprava Ličko-senjska nastavit će s provedbom mjera i akcija usmjerenih na povećanje sigurnosti u prometu te apelira na sve vozače da poštuju prometna pravila i budu odgovorni sudionici u cestovnom prometu.

L.O.