Za vikend šest prometnih nesreća, najpijaniji 36-godišnjak iz Senja

0
Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest prometnih nesreća i jedna dragovoljna predaja oružja.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca i Gospića.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 64 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u jučer u Senju (1,59 g/kg), kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina. On je isključen iz prometa i protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Dragovoljna predaja oružja

U subotu je u građanka s područja Crikvenice čisteći svoju stariju kuću u mjestu Prizna, Grad Senj, pronašla i dragovoljno predala pušku i 10 komada streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost, priopćeno je iz PU ličko-senjske.

L.O.