Za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije deset kandidacijskih lista

0

Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP) u Gospiću primilo je do pola noći deset kandidacijskih lista za prijevremene izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, koji će se održati 10. ožujka.

Sve će liste biti provjerene, te će sve pravovaljane liste s po 31 kandidatom biti objavljene u roku od 48 sati, rekla je predsjednica ŽIP-a Milka Vraneš.

Pošto je deset kandidacijskih lista to znači da se 310 kadidata bori za 31 mandat, a svoje su prijedloge kandidacijskih lista dostavili kronološkim redom: “Samostalna demokratska srpska stranka“ (SDSS) čiji je nositelj Milan Uzelac, grupa Birača  s nositeljem Darkom Milinovićem, “Socijaldemokratska partija Hrvatske” (SDP) s nositeljem Tomislavom Zrinskim, “Živi zid” čiju listu nosi Rade Jug, “Bandić Milan 365 stranka rada i solidarnosti“ čija je nositeljica Danijela Bogić, grupa birača s nositeljem Antom Dabom, HSLS-HNS, nositelj je Ante Franić, Koalicijska lista HDZ-HSU-HSP AS-HSS-HBS ( Hrvatska Bunjevačka stranka) na čelu s nositeljem Marijanom Kustićem, HSP s nositeljem Karlom Starčevićem, te Stranka antikorupcije, razvoja i transparentnosti (START) s nositeljem Josipom Milinkovićem.

Oko 43.900 birača na 119 birališta u županiji birat će 31 člana Županijske skupštine, a zamjenica predsjednice ŽIP-a Žana Vlajnić rekla je da u 20 godina rada na izborima takvu kandidacijsku gužvu nije vidjela.

Vraneš je izvijestila kako pripreme za izbore teku uredno, da vjeruje da će sve biti spremno za regularno održavanje izbora. Birački su spiskovi u matičnim uredima i tamo svi birači mogu do 27. ovog mjeseca provjeriti jesu li na spisku. Naime, hrvatski državljani koji imaju biračko pravo, a nisu upisani mogu biti dodani, te će ažurirani izvaci zaključenog popisa birača biti dostavljeni ŽIP-u i biračkim odborima.

L.O./H