„Zaki za odličan 5“

Nastavlja se uspješna suradnja Srednje škole „Pavla Rittera Vitezovića“ Senj  sa Senjskom knjižnicom. Povodom Mjeseca hrvatske knjige  organiziran je edukativni program za srednjoškolce pod nazivom „Zaki za odličan 5“. Kroz zanimljivu i preglednu power-point prezentaciju koju je osmislila i predstavila knjižničarka Ivana Podolšak  program je uputio učenike prvih i drugih razreda gimnazije kako na jednostavan i lak način doći do željene literature koristeći knjižnični program „Zaki“  kojim je Gradska knjižnica Senj osuvremenila svoj  rad.

Predavanje je skrenulo pažnju na mogućnosti pretraživanja putem interneta što je mladima posebno privlačno. Uz one tradicionalne, naglašeno je da postoje i suvremeni načini i kanali pretraživanja i informiranja tj. naša internetska i facebook stranica te online katalog. Uz to, bilo je riječi i o tome kako se pravilno piše seminar te kako ispravno citirati tj. navesti literaturu koja se koristi u seminarskom radu. Također, zajedno smo vježbali služenje online katalogom, a učenici su dobili i upute-sažetak svih informacija koje su slušali na predavanju da se s njima mogu poslužiti u samostalnom radu. Uz autoricu programa govorila je i  ravnateljica knjižnice Ana Prpić Rogić.

Nastavak ispod oglasa

Cilj ovog zanimljivog  predavanja bio je privući mlade u knjižnicu te im naglasiti da knjižnica nije samo mjesto gdje mogu posuditi knjigu.

GS/L.O.