Započeli radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Tratinčica

BRINJE – Nakon što je, 17. lipnja 2015. godine, načelnik Zlatko Fumić u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisao ugovor o sufinanciranju projekta „Dogradnja Dječjeg vrtića Tratinčica“, ovih dana su započeli konkretni radovi na dogradnji dječjeg vrtića kojom će vrtić dobiti novih neophodnih 50m2 prostora i time omogućiti svojim najmlađim i njihovim roditeljima održavanje predškolske nastave u prijepodnevnom terminu programa predškole.
Naime, u veljači ove godine raspisan je javni poziv od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, na koji je Općina Brinje, kao osnivač Dječjeg vrtića Tratinčica, prijavila projekt dogradnje Dječjeg vrtića Tratinčica. Odobrena su sredstva u iznosu od 85% ukupne vrijednosti projekta, dok će ostalih 15% financirati Općina Brinje iz vlastitog proračuna. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 348.158,69 kuna. Izvođač radova na dogradnji je tvrtka Aqua Martin d.o.o. iz Dubrovnika, dok će nadzor vršiti tvrtka Eurokon d.o.o. iz Otočca.
Načelnik Zlatko Fumić i ravnateljica Dječjeg vrtića Ružica Perković ne kriju zadovoljstvo što se krenulo u realizaciju ovog projekta. „Iako je vrijeme recesije i smanjenih ulaganja u svim sektorima, uz trud i rad mogu se učiniti maleni, ali ipak značajni koraci prema podizanju kvalitete života u našoj općini. Nakon što je proljetos zajedno sa Zakladom Kajo Dadić iz Splita provedena građanska akcija uređenja igrališta u dječjem vrtiću, veseli me što će provedbom ovog projekta dječji vrtić dobiti novih 50 m2 prostora čime će se uvelike poboljšati uvjeti boravka djece u dječjem vrtiću. Kao što uvijek ističem, ulaganje u naše najmlađe je ulaganje u našu budućnost stoga će i ubuduće briga o našim najmlađima stanovnicima biti jedna od prioritetnih zadaća Općine Brinje. Svjestan sam da su problemi naše lokalne zajednice godinama gomilani i ne mogu se riješiti u kratkom roku, ali kroz ovaj i slične projekte trudimo se korak po korak rješavati te probleme i svim stanovnicima naše općine osigurati što kvalitetniji život.“, rekao je načelnik Fumić.

A.M./L.O.

Nastavak ispod oglasa