Zastave EU još uvijek stoje ispred državnih institucija u Gospiću

11

Udruga Volim Hrvatsku, u  četvrtak 28.travnja 2011. poslala je svim županima, gradonačelnicima i načelnicima županija, gradova i općina zahtjev da uklone zastave tzv. EU koje se nalaze na javnim prostorima u njihovoj nadležnosti. Nije samo riječ o zahtjevu, već i realnosti da će protiv svih njih, ukoliko se ogluše tom zahtjevu biti podnesene kaznene prijave od strane revoltiranih građana. Danas smo u Gospiću ispred svih državnih institucija zatekli izvišene zastave Europske Unije, te je jasno kako vlast neće poduzeti ništa u svezi uklanjanja istih.

Kako je javnost već upoznata udruga je podnijela krivičnu prijavu DORH-u protiv nalogodavca u Vladi Republike Hrvatske, zbog davanja naloga za isticanje tih zastava. Nakon toga je podnesen i zahtjev Vladi da izda nalog za skidanje tih obilježja s državnih zgrada, a kao primjer samosvjesti građana koordinatori udruge Volim Hrvatsku za područja  Zagreba i Splita, Dubravko Krčmarek i Kristina Ćurković, odlučili su se sami za skidanje nezakonito postavljenih zastava.

Ako se građani odluče sami skinuti zastavu nepostojeće države EU najbolje je da ju zajedno s prijavom predaju organu nadležnom za pokretanje prekršajnog postupka (MUP ILI DORH), kako bi bila pohranjena kao dokaz.“

primjer prijave protiv neovlašteno postavljenih zastava tzv. EU >>

H.J./Udruga Volim Hrvatsku