Završava se još jedna velika akcija cijepljenja stoke

Veterinarska stanica Gospić ovih dana završava još jednu obimnu akciju preventivnog cijepljenja stoke. U vremenu od 15. ožujka do 30. rujna vršilo se cijepljenje krava, koza i ovaca protiv opake zarazne bolesti plavog jezika. Direktor Veterinarske stanice Gospić dr. vet. med. Tomislav Rukavina zadovoljan je rezultatima ove akcije.

-Izvršen je vrlo obiman posao koji je uključio cijepljenje ukupno 32 500 papkara na području Perušića, Lovinca, Karlobaga i Gospića. Od ovog broja cijepljeno je 4 000 goveda. S obzirom na obavljeni posao čini se kako naredne godine neće biti cijepljenja stoke protiv ove zaraze, rekao nam je Tomislav Rukavina.

Nastavak ispod oglasa

Približava se manifestacija „Jesen u Lici“ na kojoj svake godine vidimo i autohtone vrste goveda i ovaca. Tomislav Rukavina je predsjednik Udruge uzgajivača ovaca pasmine lička pramenka pa nam najavljuje nove kolekcije koje će se nadmetati za titule najboljih. Zadnjih godina kolajne i diplome najboljih kolekcija redovno su odnosili uzgajivači s područja općina Korenica i Udbina, kao i iz okolice Gospića.

M. S.