Završena edukacija “Upoznajmo Europsku uniju”

0

Na inicijativu Županijskog savjeta za europske integracije a u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija do kraja ove i početkom slijedeće školske godine u svim osnovnim i srednjim školama na području Županije održat će se ciklus predavanja pod nazivom „Upoznajmo Europsku uniju“. Cilj organizacije ovog predavanja i radionice jest približavanje Europske unije mladima. Sudionici predavanja i radionice, učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola te 2. i 3. razreda srednjih škola upoznat će s osnovnim značajkama Europske unije, jezicima koji se govore u Europskoj uniji, povijesti i zemljama članicama Europske unije.

U vrijeme obilježavanja Europskog tjedna, 05. svibnja 2010. godine održana su prva predavanja za učenike OŠ A. G. Matoš Novalja i OŠ Divko Budak Karlobag.

Oglas

Dana 18. i 19. svibnja 2010. godine održana su predavanja za učenike OŠ dr. Jure Turić Gospić, OŠ dr. Franjo Tuđman Lički Osik, OŠ Perušić, OŠ dr. Franjo Tuđman Korenica, OŠ Plitvička Jezera i Srednje škole Korenica. Predavanja su održale predstavnice Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, gđa. Zvjezdana Borovac i Mirjana Horvat, stručne suradnice u Odjelu za obrazovanje.

I.B / Savjet za europske integracije