Završeno 12. Državno natjecanje učenika šumarskih tehničara

U organizaciji Srednje škole Otočac, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva poljoprivrede, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, i Hrvatskih šuma (Šumarije Otočac), Gackog pučkog otvorenog učilišta, Turističke zajednice grada Otočca, u Otočcu je održano dvanaesto državno natjecanje učenika šumarskih škola RH u zanimanju šumarski tehničar.
Natjecalo se 16 učenika uz nadzor mentora iz 8 srednjih škola u Hrvatskoj, Poljoprivredno-šumarske škole Vinkovci, Drvodjeljske škole Zagreb, Srednje škole Ivana Trnskog iz Kostajnice, Srednje škole Josipa Kozarca iz Đurđenovca, Srednje škole Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda, Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac, Tehničke škole Virovitica i Srednje škole Otočac. Tijekom dva dana natjecalo se u četiri discipline.
Svečani čin otvorenja upriličen je prigodnim programom u Gackom pučkom otvorenom učilištu, nakon čega je uslijedilo natjecanje u tri discipline, u prepoznavanju biljnih vrste, provjerom znanja iz dendometrije (izmjera stojećeg stabla), te testom znanja.
U gradskom parku održalo se natjecanje u rukovanju motornom pilom, nakon čega su najboljima priznanja, medalje i sponzorske nagrade uručene u Srednjoj školi Otočac.
U praktičnom dijelu natjecanja prvo mjesto osvojio je Mario Luketić iz SŠ Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda, drugo Martin Nekić iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac a treće Marinko Nišević iz SŠ Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice.
U ukupnim rezultatima svih disciplina najbolja je bila ekipa koju su predstavljali, od trećeplasiranog Kristijana Ćatića, učenika SŠ Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice, drugoplasiranog Maria Luketića iz Slavonskog Broda i pobjednika Martina Nekića iz Karlovca. Uz priznanja i medalje najbolji su nagrađeni sponzorskim nagradama koje je uručio voditelj Uprave šuma podružnice Gospić dipl.ing. Josip Dasović.
Natjecanje se održavalo u prostoru srednje škole, u Gackom pučkom otvorenom učilištu, u gradskom parku te okolici Otočca, pri čemu je učenicima i mentorima upriličen bogat turističko povijesni „pregled“ Grada Otočca i Gacke doline.
Dražen Prša