ZAVRŠILI TREĆI USKOČKI DANI U SENJU

0

Turističko – zabavna manifestacija Uskočki dani kojom se obilježava obljetnica senjskog simbola – tvrđave Nehaj, održana je proteklog vikenda u Senju treću godinu za redom. Manifestacija je započela svečanim otvaranjem Uskočke birtije u središtu grada kojim su šetali članice i članovi maškaranih udruga odjeveni u uskočke djeve i srednjovjekovne junake dočaravajući vrijeme od prije četiri i pol stoljeća kada su Senjom vladali Uskoci.

Uskočki dani nastavljeni su mimohodom povijesnih postrojbi Kliških uskoka, Otočkih graničara, Šibenske gradske straže, Bratstva Svetog Mihovila iz Karlovca, Vitezova Ružice grada iz Orahovice i nedavno osnovane senjske povijesne postrojbe Senjski uskoci, koje su iz središta grada krenule prema kuli Nehaj gdje se odvijalo glavno događanje.

Oglas

Tvrđava burne senjske povijesti je bila okružena mnoštvom starih srednjovjekovih zanata koji su posjetiteljima nudili svoje proizvode. Bili su organizirani i streličarski turniri za građane, radionice za posjetitelje koji su mogli naučiti mačevati i bacati sjekiru, vojne bitke, opsada tvrđave Nehaj, pučki plesovi, a djecu je uveseljavao srednjovjekovni vrtuljak te nastupi zabavljača i lakrdijaša.

A.P.