„Zaželi“ uspješan i u Otočcu

U Otočcu je jučer na prigodnoj svečanosti devet od 10 žena s područja grada Otočca, polazinica tečaja i zaposlanica u projektu „Zaželi“ pod vodstvom Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, upješno je završilo Program obrazovanja za osposobljavanje poslova gerontodomaćica, zanimanja koje im se upisuje u radnu knjižicu. Nositelj projekta je Grad Otočac, a gradonačelnik Stjepan Kostelac u Gradskoj vijećnici primio polaznice tečaja, predstavnike POU Ogulin Blanku Poljak Franjković i Ružicu Salopek te predstojnicu Doma za starije i nemoćne osobe- Podružnica Otočac, Anu Manjerović.

Prilikom svečanog uručenja Uvjerenje o uspješno završenoj edukaciji gradonačelnik Kostelac izrazio je zadovoljstvo povećanjem kvalitete brige za starije i nemoćne na području Otočca.

Nastavak ispod oglasa

-Projektom „Zaželi“ zaposlilo se 10 žena s područja Grada Otočca koje su dugi period bile nezaposlene ili su više puta bile na ugovoru na određeno vrijeme ili čak nikada nisu bile zaposlene. Sudionice projekta ukupno brinu o 52 korisnika starije životne dobi koji nisu u mogućnosti održavati kućanstva te koji su nerijetko suočeni s raznim bolestima ili invalidnošću, a da pri tome njihovi članovi bliže obitelji žive izvan područja Grada Otočca i ne mogu im priuštiti svakodnevnu brigu i skrb.Ovim putem zahvaljujemo na svemu POU Ogulin, naročito gđi. Ružici Salopek, ponajviše na stručnosti i razumijevanju, kao i prilagođavanju novim situacijama uzrokovanim epidemijom COVID-19 kako cijeli Projekt ne bi imao problema i kako bi polaznice uz svoj svakodnevni redovan rad, kvalitetno završile edukaciju.

Moram izraziti svoju zahvalnost i predstojnici Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije – Podružnica Otočac, gđi. Ani Manjerović koja je imala sluha za potrebe ove edukacije i stručna praksa je održana upravo u navedenoj Ustanovi pod mentorstvom Dubravke Bakarić. Svi uključeni u ovaj projekt su uz sve svoje obveze nesebično našli vremena za polaznice projekta „Zaželi“, i rekao je gradonačelnik Stjepan Kostelac. Svim polaznicama Programa, a posebni zaposlenicama projekta „Zaželi“, gradonačelnik je još jednom čestitamo na uspješnoj završenoj edukaciji te im zaželio uspješan rad do završetka Projekta.

L. O.