Zbog sumnje da su silovali djevojku, uhićena dva lička policajca

0

Dvojica policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske uhićena su nakon što je Služba kriminalističke policije dovršila kriminalističko istraživanje nad njima. Postoji osnovana sumnja da su službenici počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu ženske osobe. Nakon završenog istraživanja, uhićeni su prebačeni pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz Policijske uprave ličko-senjske obavještavaju da više informacija o događaju ne mogu objaviti kako bi zaštitili žrtvu od sekundarne viktimizacije. Također se provodi postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti zbog sumnje u težu povredu službene dužnosti, te će biti udaljeni s dužnosti.

Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava ličko-senjska istaknuli su nultu stopu tolerancije prema bilo kojem obliku zlostavljanja žena. “Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj,” navodi se u izjavi. Dodaju da ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinaca nanijeta je šteta svim pripadnicama i pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao.

L.O.