Zeleni iskorak: Razvojni centar Ličko-senjske županije uskoro ugrađuje foto-naponske panele

U županijskoj Sali za sastanke potpisan je danas Ugovor vezan uz skoru izgradnju foto-naponske elektrane koji se odnosi na postavljanje na krovnu konstrukciju Razvojnog centra Ličko-senjske županije. U ime osnivača ove ustanove o važnosti ovoga projekta i novoj strategiji odnosa prema energetskim uštedama govorio je župan Ernest Petry.

-S nama su ravnatelj Razvojnog centra Ličko-senjske županije Mile Milković i odabrani izvođač radova temeljem Javnog natječaja „Kroma“ d.o.o. i njezin direktor Marijan Krmpotić. Mogu najaviti kako ćemo na brojnim ustanovama kojima je osnivač Ličko-senjska županija ugrađivati opremu za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. Tako smo i danas u ovoj zgradi započeli radovi vezani uz dizanje topline, u tom smislu obnavljamo i županijski vozni park, nedavno je na zgradi Osnovne škole u Otočcu, kojoj je Županija osnivač, instaliran sustav za dobivanja električne energije iz sunčevih panela.
Zato čestitam ravnatelju našeg Razvojnog centra Mili Milkoviću, kao i direktoru tvrtke „Kroma“ koji je dio svojih kapaciteta usmjerio za dobivanje električne energije iz solara, zaključio je župan Ernest Petry.

Nastavak ispod oglasa

O novom projektu ugradnje solarnih panela nešto više je rekao direktor Krome Marijan Krmpotić, pogona u Gospiću.

-Dio naših kapaciteta od ukupno 40-ak zaposlenih pretvorili smo u foto-naponske elektrane, projektiranje i puštanje u elektro-mrežu. Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i korektno provedenom Javnom natječaju gdje smo mi izabrani kao izvođači radova, istaknuo je direktor Krome Marijan Krmpotić. Ravnatelj Razvojnog centra Ličko-senjske županije Mile Milković nije dvojio o važnosti skore realizacije ovoga projekta.
-Mi smo prošle godine prijavili ovaj projekt na Fond za zaštitu okoliša jer sami ne bismo mogli financirati buduće radove u iznosu ukupnom od 67 000 eura. Fond će pri tome sudjelovati i sa 60 posto ukupnog iznosa, pojasnio je ravnatelj Razvojnog centra Mile Milković. Kako je dodao u tijeku je dopremanje opreme i potpisivanje Ugovora s nadzorom pa se ugradnja foto-panela očekuje kroz 20-ak dana, ovisno o vremenskim prilikama.

L. O.