Zima ne posustaje: Nastavlja se razdoblje hladnog i promjenjivog vremena

0

Hladnoća koja je proteklih dana zahvatila Hrvatsku nastavlja se i ovog tjedna, donoseći još niže temperature i zimske uvjete u većem dijelu zemlje. Nakon neuobičajeno toplih dana, sada smo suočeni s pravim siječanjskim hladnoćama.

U kopnenim krajevima očekuju se cjelodnevni minusi, a hladno vrijeme neće zaobići ni obalna područja, posebice od četvrtka. Bura će i dalje otežavati promet, posebno na sjevernom Jadranu, gdje su mogući i prekidi u prometu. Od utorka, mnogi na Jadranu mogu očekivati “zubato sunce”, a slično vrijeme proširit će se i na veći dio unutrašnjosti od srijede. U unutrašnjosti je potreban oprez u prometu zbog moguće poledice i magle.

U utorak, istočni dio Hrvatske bit će oblačan, s povremenim slabim snijegom koji će prema kraju dana slabiti. Sjeverni vjetar također će oslabiti, a temperature će biti većinom ispod 0 °C.

Središnja Hrvatska suočit će se s vrlo niskim temperaturama, od -6 do -1 °C. Oblačno vrijeme će prevladavati, ali snježne oborine bit će slabije nego na istoku. U gorju je moguć vrlo slab snijeg, dok će sjeverni Jadran biti sunčaniji, ali s jakom burom i niskim temperaturama.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, utorak donosi razvedravanje i sunčano vrijeme, s postupnim slabljenjem bure. Jutarnje temperature kretat će se od 2 do 7 °C, a najviše dnevne između 7 i 11 °C.

Na jugu Hrvatske jutro donosi nešto oblaka, a zatim pretežno sunčano vrijeme. Bura će biti umjerena do jaka, lokalno s olujnim udarima, a temperature zraka kretat će se od 5 do 10 °C.

L.O.