Zip-line u Vrhovinama na čekanju „dok ševa ne zapjeva“

0

Ovih je dana uistinu „zima pokazala zube“ i cijeloj Lici podarila temperature zraka od desetak stupnjeva ispod ništice. I dok u veljači preferiramo zimske sportove, već su započeli upiti ljubitelja ostalih sportova i ovisnika o adrenalinu kada  će doći „njihovih 5 minuta“. U ovu kategiriju ubrajaju se ljubitelji spustova na najdužoj europskoj Zip-line žičari u Vrhovinama. Više o svemu rekao nam je načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić.

-Zip-line žičara „Pazi, medo“ imala je lani preko 2 500 spustova, što znači da se broj posjetitelja na ovome sadržaju svake godine povećava. Iako je sada zima i vlada studen povremeno nam se javljaju ljubitelji tog adrenalinskog sporta i pitaju kada će žičara početi s radom. Najsigurnije je pri tome reći onu staru ličku izreku „kada ševa zapjeva“! Upravo tako i kreće s radom naš Zip-line, točnije negdje oko Uskrsa pa sve  do dana Svih svetih, rekao nam je načelnik Milorad Delić.

Zip-line i stijenu za penjanje  u Vrhovinama sve više koriste posjetitelji NP Plitvička jezera na koji se prostorno naslanja Općina Vrhovine.

L.O.