Zlatni olimpijci posjetili načelnika Općine Brinje

0

Danas je načelnik Zlatko Fumić je u prostorijama Općine Brinje ugostio mališane iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“ predvođene ravnateljicom Ružicom Perković i odgojiteljicama Danijelom Rogić-Matičić i Antonijom Krznarić. Načelnik je djeci i odgojiteljicama uputio čestitke na osvojenom prvom mjestu na Olimpijadi dječjih vrtića Ličko-senjske županije koja je održana 10. svibnja u Senju te im uručio košaru prepunu slatkiša. Mališani su načelniku na poklon donijeli zlatnu medalju, a on je istaknuo kako mu je ovo jedan od najdražih poklona jer su se djeca za njega hrabro izborila pokazavši zavidne fizičke sposobnosti. Olimpijski festival dječjih vrtića Ličko-senjske županije održan je u suradnji Ureda za programe lokalnog športa Hrvatskog olimpijskog odbora i Zajednice sportova Ličko-senjske županije, a Dječji vrtić “Travica” iz Senja ugostio je dječje vrtiće iz Brinja („Tratinčica“), Gospića („Pahuljica“), Korenice („Slapić“), Novalje („Carić“), Otočca („Ciciban“) i Udbine („Medo“). Pod sloganom “I ja ću biti olimpijac” svih sedam vrtića djece predškolskog uzrasta s područja Županije natjecalo se u 5 disciplina: mali nogomet, trčanje 50m, štafeta 4x25m, skok u dalj i bacanje loptice. Usprkos jakoj konkurenciji, Dječji vrtić „Tratinčica“ Brinje je u ukupnom poretku zauzeo prvo mjesto, a ravnateljica „Tratinčice“ Ružica Perković je istaknula kako je od plasmana i osvojenih medalja važnije zajedništvo i privrženost koju djeca pokazuju prema svom vrtiću i mjestu iz kojeg dolaze, a isto tako i tolerancija svih sudionika Olimpijade jednih prema drugima.
Djeca su načelniku poklonila sliku koju su nacrtali na temu olimpijade, a načelnik je njima uputio čestitke na osvojenom drugom mjestu na Olimpijadi te uručio košaru prepunu slatkiša. Uz sokiće, slatkiše i grickalice nije nedostajalo dječjeg smijeha i radosti.
U suradnji Ureda za programe lokalnog športa Hrvatskog olimpijskog odbora i Zajednice sportova Ličko-senjske županije, 10. svibnja je u Senju održan Olimpijski festival dječjih vrtića Ličko-senjske županije. Dječji vrtić “Travica” iz Senja ugostio je dječje vrtiće iz Brinja („Tratinčica“), Gospića („Pahuljica), Korenica („Slapić“), Novalja („Carić“), Otočca („Ciciban“), Udbina („Medo“). Pod sloganom “I ja ću biti olimpijac” svih sedam vrtića djece predškolskog uzrasta s područja Županije natjecalo se, na stadionu NK Nehaj, u 5 disciplina: mali nogomet, trčanje 50m, štafeta 4x25m, skok u dalj i bacanje loptice. Usprkos jakoj konkurenciji, dječji vrtić Tratinčica Brinje je u ukupnom poretku zauzeo prvo mjesto. Važnije od plasmana i medalja je zajedništvo i privrženost koju djeca pokazuju prema svom vrtiću i mjestu iz kojeg dolaze, a isto tako i tolerancija svih sudionika Olimpijade jednih prema drugima. Isto je postignuto radom i zalaganjem odgojiteljima svih vrtića, učesnika Olimpijade.
D.P./AM