Župan Kolić ne odlazi iz političke sfere

Izbor Juraja Verzona na mjesto predsjednika TO HDZ-a Gospić izazvao je mnoge rasprave. One su bile najučestalije u redovima dokazanih stručnjaka za kisele krastavce i svemirske letove. Opet se pokazala stara gnoma: što je čovjek neobrazovaniji, to sebi daje za pravo što više pogrešno komentirati i uglavnom krivo percipirati mikro-svijet oko sebe. Psihologija nas uči da takvi likovi od 99 krivih stavova pogode jedan jedini put, a onda o takvom „uspjehu“ sami o sebi pišu i kazuju priglupe laude. Tako je i u slučaju procjena i ocjena Milana Kolića, sada već bivšeg predsjednika TO HDZ-a Gospić.
Njegov stav po kojemu će se baviti politikom, ali na drukčiji način, odmah su komentirali „lovci uragana u lavorima“. Je li Kolić na ovaj način pokazao svoju veličinu, te na taj način dao prigodu onima koji su svih prethodnih godina branili boje HDZ-a i njima dao priliku da pokažu svoju sposobnost kroz čelne pozicije unutar stranke!? Nije nam na kraj pameti glumatati apologete župana Kolića. Kao i svi mi, i on je imao uspone i padove u životu. Borio se za Hrvatsku u vrijeme kada se tek šačica gospićkih domoljuba spremala na rat, znajući u vrijeme lažnog mira da je rat neminovnost. Bio je među prvih policajcima-specijalcima, odmah po osamostaljenu Hrvatske. Zatim je godine proveo u 9. gardijskoj brigadi. Nažalost, nagledao se mrtvih i ranjenih. Ti su ožiljci ponovno prokrvarili kada je protekloga vikenda kod Ribnika gledao raskomadano tijelo pirotehničara. Tada je Kolić novinarima kazao kako mu se čini da Domovinski rat još traje, jer uzima nove žrtve. Upravo je Milan Kolić bio najaktivniji lobista među hrvatskim županima koji je nastojao da se minsko zlo zauvijek makne s prostora ove županije. Župan Kolić i danas je ugledni predstavnik Zajednice hrvatskih županija. Protokolarne zadaće su mu zamalo svakodnevne, bilo one u Ličko-senjskoj županiji, bilo one diljem Hrvatske. Od većine stranih diplomata, lobista, poslovnih ljudi i prijatelja Hrvatske javnost je uvijek dobivala informacije kako je upravo župan Kolić svima njima uvijek na dispoziciji, uvijek spreman na pomoć i suradnju. U tome je vjerojatno buduće težište rada župana Kolića. Poznavajući župana Kolića, on će se na mjesto župana ponovno kandidirati samo uz podršku Hrvatske demokratske zajednice i protiv svoje stranke nikada neće ići…Sve dosadašnje revizije davale su „zeleno svijetlo“ u poslovanju Ličko-senjske županije. Bez afera i skandala. A kada skandala nema, valja ih izmisliti. Pa barem u korist opskurnih strančica čija se validnost svodi na bizarne izmišljotine sročene za kružoke uz jutarnju kavu, za brifinge koji su od samih sudionika stvorili nemjerljive političke veličine. Ali samo u vlastitim očima.
Prateći dosadašnji rad Milana Kolića u kojem je Gospić digao iz ratnog pepela, zasigurno će nastojati još energičnije lobirati za ovaj dio Hrvatske i na tome mu valja zaželjeti sreću. Vrijeme će pokazati koliko će u tome imati uspjeha. Za dobro svih nas, nadajmo se da uspjesi neće izostati.

L.O.

Nastavak ispod oglasa